ALTID EN VEN I NÆRHEDEN
Glade stemmer blander sig med hinanden denne fredag eftermiddag i Børnekontakten, som er Skovparkens mødested for de yngste beboere. I et hjørne er der gang i et entusiastisk slag bordfodbold, ved langbordet afprøves de nyeste tegneredskaber og ovenpå er der kø ved spillekonsollerne.
”Jeg kan godt lide at komme her. Allerede når man kommer ind ad døren, er det hyggeligt. For der er altid nogen, der råber hej,” fortæller 10-årige Tina Petersen.
Hun har boet med sine forældre i Skovparken gennem godt to år. Og hun har for længst erfaret, at her er der altid nogen at lege med.
Faktisk er Skovparken et af Koldings mest børnerige kvarterer med 35 % af stedets beboere på under 18 år. Gennemsnittet for resten af byen er 23%. Og med adskillige velekviperede legepladser og mødesteder for børn, er der ingen grund til at sidde derhjemme alene og hænge.
100 millioner venner
Det gør 9-årige Wael Ahmad absolut heller ikke. Adspurgt om, hvor mange venner, han har i Skovparken, tænker han sig lidt om – men opgiver så at tælle.
”Jeg har 100 millioner venner her. Jeg kender hele Skovparken,” siger han med et smil.
I går var han med sin bedste ven ude i regnvejret. Vennen sad fast i en mudderpøl, og Wael ville redde ham op. Og så endte det med, at begge drengene sad ubehjælpsomt fast i mudderet.
Tina griner af historien. Hun fortæller, at hun har 8-10 venner i Skovparken, som hun blandt andet leger på legepladserne med, sjipper og mødes i Børnekontakten.
”Men nogle gange kan det godt være lidt svært at finde nye venner, for jeg kan godt være lidt genert,” fortæller hun.
”Jeg synes ikke, det er spor svært. Jeg spørger bare, om vi skal lege, og så er vi venner,” forklarer den lille verdensmand Wael.
Naturlig accept af forskellighed
Waels forældre kommer fra Palæstina, mens Tina er datter af en thailandsk mor og en dansk far. På den måde blander mange nationaliteter, kulturer og religioner sig, når børnene i Skovparken løber rundt mellem hinanden.
Men det er nok mest noget, de voksne bemærker. I hvert fald har både Tina og Wael kun skuldertræk til overs for den rigdom af forskellige kulturer, de repræsenterer sammen med de andre børn.
”Det tænker vi altså ikke over,” siger de som med én mund.
Medhjælper i Børnekontakten Gitte Kauffmann bekræfter, at nationalitet faktisk ikke er noget større tema blandt børnene.
”De er bare så gode til at lege sammen alle sammen. Og så eksisterer der nok en naturlig accept og forståelse for, at alle ikke er ens,” siger hun, mens hun sammen med en gruppe børn rører dej sammen til det opvarmede vaffeljern. Snart breder duften af nybagte vafler sig, og Skovparkens drenge og piger er ikke sene til at gribe en tallerken og lange til.
BLIV MEDLEM AF GHETTOBLASTERS PÅ: www.ghettoblasters.dk
Og hjælp med at sprede viden, og ikke fordomme om skovparken. :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar